מירי ולצמן
B.Sc תזונאית קלינית
054-9983100

                           

1.     לאכול ליד שולחן, לא בעמידה, לא תוך כדי עיסוק אחר.

2.     לא לדלג על ארוחות. אם דילגנו- לא לפצות על כך.

3.     להתמסר לארוחה – להקדיש לה את הזמן הדרוש ובזמן זה לאכול בלבד.

4.     לאכול לאט, ללעוס היטב את המזון. תחושה של שובע משודרת למוח לאחר 15-20 דקות של אכילה. לכן כשאוכלים לאט, תחושת השובע תגיע לאחר כמות קטנה יותר של אוכל.

5.     ללמוד לעמוד בפני פיתוי של אוכל עתיר קלוריות. לזכור את ההרגשה הרעה שאחר-כך, ואת המשימה שלקחתם על עצמכם (לרדת במשקל). לזכור שמזון כזה הוא בדרך-כלל גם לא בריא. 

6.     להקשיב לגוף ולתחושות- מתי אנחנו רעבים, מתי שבעים, ולתכנן את הארוחות בהתאם. חשוב להרגיל את הגוף לשעות קבועות של אוכל עד כמה שניתן.

7.     כשמרגישים רעב- קודם כל לשתות- לפעמים צמא יכול להיות מתורגם לרעב, ואם זה כך- שתייה יכולה להעביר את הרעב.

8.     לעשות קניות עם רשימה שהוכנה מראש וכשאנחנו שבעים!

9.     לעשות הפרדה בין מצב רוח (עצב, דאגה, עצבנות)  לאכילה.  במקום זאת, סיבוב הליכה יכול להרגיע במצבים רגשיים ואז הרווח כפול: רוגע, הוצאת קלוריות, וחסכון של קלוריות שהיינו אוכלים אם לא היינו עושים הליכה.

10.   פעם בשבוע, רצוי בשישי-שבת, לאכול צ'ופר. 

 

 

 

 

הרגלי אכילה שכדאי לאמץ

מאמרים אחרונים
:מאמרים אחרונים

אוכל וסקס

דיאטה אחרי החגים

הנחיות לילד

הרגלי אכילה מומלצים

כתבה מזון מורכב

לחץ ותזונה

תזונה לאחר הלידה
בחזרה למאמרים
בחזרה למאמרים